Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, разказа за емоциите и атмосферата на "Емиратс" при драматичната победа на "топчиите" с 3:2 срещу Борнемут. Арсенал обърна "черешките", след като изоставаше с 0:2.

"Истинска лудост е, губиш даже представа къде си. Започнах да тичам и да се радвам, дори не знаех къде тичам. Видях дете до мен, а след това се сблъсках в охраната. Просто да видя лицата на всички, усмивките им и радостта в очите, страхотно е", сподели Микел Артета след инфарктната победа на Арсенал. 

"Беше изключителен ден, едно красиво преживяване, да, беше драматично, но в крайна сметка си заслужаваше да минем през това, защото краят беше невероятен. Беше напечено още от началото, изостанахме още след 10 секунди игра и трябваше да се изкатерим обратно. Изведнъж вече падахме с 2:0 и след това трябваше да не губим дух и форма. Важно беше да поддържаме дисциплината и да правим малките неща правилно, както и да вкараме гол - направихме го", допълни испанецът.

60 снимки

"Показахме доста зрялост. Смените повлияха много на играта, много съм щастлив за Рийс след трудните месеци, които имаше. Винаги съм виждал таланта и желанието му да играе на най-високото ниво. Ето че той чука на вратата. Това е добър урок за мен и другите треньори, че се нуждаем от него", коментира наставникът на "артилеристите".

"Днес ще се насладим и ще празнуваме, но от утре започваме работа за следващия мач. Да спечелиш четири поредни срещи във Висшата лига е трудно. Днес много неща не се развиха по план, но отобрът намери начин да спечели, това е наистина позитивно за нас", завърши Артета.