Полузащитникът Хенрих Мхитарян дава все повече и повече поводи за спекулации около бъдещето си в Манчестър Юнайтед. Днес арменският национал беше единственият играч от първия отбор, който проведе тренировка на базата в Карингтън, докато останалите му колеги получиха почивен ден.

На Острова вече откриват първите намеци, че мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо не е никак доволен от формата на доскорошния ас на Борусия Дортмунд. Мхитарян не е играл за тима от загубата с 1:2 от Манчестър Сити за първенство през септември, когато беше заменен още на почивката след много бледото си представяне.

Впоследствие стана ясно, че арменецът не е бил напълно възстановен от контузия в бедрото, но след като проблемът отшумя, той продължи да не попада дори в групата за мачовете. Очакваше поне за 1/8-финалите в Купата на Лигата той да попадне в сметките на португалеца, но и това не се случи.

Все по-открито се говори, че скоро 28-годишният играч може да сподели съдбата на тотално замразения Бастиан Швайнщайгер, който вече няма право да играе дори за дубъла на Юнайтед.

През лятото манчестърци броиха 26,3 милиона паунда на Дортмунд за подписа на Мхитарян, който от своя страна направи всичко възможно, за да принуди бившия си тим да го продаде.