Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира ситуацията около едно от новите попълнения в клуба Хенрих Мхитарян. Арменският национал бе привлечен през лятото от Борусия Дортмунд с огромни очаквания, но до този момент не успява да се наложи в състава на "червените дяволи". За последно той влезе в игра на 10 септември при загубата от градския съперник Сити на "Олд Трафорд".

"Той не е контузен. Понякога се бъркам със значението на английската дума за "готов". С нея можеш да кажеш за един играч, че не е контузен, но и че се намира в отлична форма и е готов за игра. Мхитарян обаче не е контузен и тренира на пълни обороти с тима”, заяви Моуриньо и продължи:

"Може би му е нужно още време да свикне с английския футбол. За някои играчи процесът е много бърз, за други не. Те се нуждаят от време, за да усетят динамиката, агресията, играта без топка и разбира се съревнованието. В случая с Мики този процес бе нарушен от контузията, която получи. Да си извън терена близо месец значи, че отново трябва да си върнеш физическата форма, а след това и менталната нагласа. Ние обаче вярваме в него". /БГНЕС