През миналия сезон Шефилд Юнайтед бе приятната изненада във Висшата лига. В настоящата кампания обаче „остриетата“ изпитват сериозни трудности. Мениджърът на тима Крис Уайлдър ясно осъзнава трудната ситуация, в която се намира отборът му и призова шефовете за спешни покупки през януарския трансферен прозорец. 
 
„Нещата просто не вървят и всички виждаме това. Сезонът започна ужасно за нас и аз лично се чувствам доста зле от този факт. Натрупахме много загуби, но моето мнение е, че ни липсва класа в състава.  Постоянно съм в контакт с шефовете и обсъждаме най-различни варианти за излизане от кризата. Следим играчи, наблюдаваме дори и свободни агенти, но ситуацията се променя бързо и е трудно да се реагира. Не знам какво ще стане, но ако не се подсилим през зимата, определено не съм оптимист. 
 
Призовавам ръководството да направи всичко възможно, за да можем заедно да спасим Шефилд Юнайтед от изпадане. Не желая да нападам никого, но когато си Манчестър Юнайтед е лесно да си позволиш, който искаш. Те могат да закупят най-добрите в света, но ние сме Шефилд Юнайтед и при нас всичко се случва трудно", заяви Крис Уайлдър.