Отборът на Челси победи с 2:1 Уотфорд в последен мач от съботната програма на 11-тия кръг на Висшата лига. Головете за гостите реализираха Тами Ейбрахам и Кристиян Пулишич. Почетният гол за "стършелите" беше дело на Жерар Делоуфеу. 

29 снимки

Двубоят започна с огромен натиск пред вратата на Бен Фостър и логично попадение. След постепенна атака Жоржиньо намери с чудесно подаване зад гърба на защитата на Уотфорд движението на Ейбрахам, който преодоля елегантно стража на Уотфорд.

В 15-та минута домакините се опитаха да отвърнат. Роберто Перейра успя да освободи известно пространство за себе си в наказателното поле на гостите и да отправи точен удар към вратата на Кепа, който обаче не затрудни испанеца. 

Само няколко минути по-късно Ейбраха изпусна ново чудесно положение, след като негов удар от броени метри беше отрзен от Фострър. 

В 39-та минута беше ред и за най-доброто положение пред вратата на Челси за първата част. След бързо изпълнение на корнер Делоуфеу успя да намери пространство на границата на наказателното поле и отправи хубав удар по земя, който обаче мина съвсем близо до вратата на "сините". 

В 43-та минута много близо до изключителен гол беше Мейсън Маунт, но изстрелът му от 25 метра срещна горната греда на вратата на Фостър. 

В началото на втората част Челси отново натисна. В 49-та минута Мейсън Маунт отново се оказа на стрелкова позиция, но Фостър отново беше на точното място, за да го разколебае. 

В 55-та минута все пак момчетата на Франк Лампард стигнаха до ценното второ попадение. Кристиян Пулишич отбеляза второто попадение след чудесна контраатака и хубаво центриране на Тами Ейбрахам, което даде възможност на американеца да вкара на празна врата от няколко метра. 

В следващите минути Челси продължи да атакува продължително в търсене на трети гол. Пропуски обаче направиха Пулишич и Ковачич. 

Постепенно темпото на двубоя спадна и Уотфорд получиха възможност да задържат за по-дълго кълбото и това доведе до своя резултата в 80-та минута. Жерар Делоуфеу навелезе в наказателното поле и беше препънат от Жоржиньо в наказателното поле, но останаха сериозно съмнения около редовността на наказателния удар. Това все пак не попречи на нападатея на "стършелите да вкара за 1:2.

До края на мача Челси желаеха просто да задържат победата. Този план обаче можеше да не се сбъдне буквалното в последната секунда на двубоя. След центиране от свободен удар вратаря на домакините Бен Фостър беше излязал за статичното положение и даже стигна до топката, за да отправи удар, който изиксваше вещата намеса на Кепа Арисабалага, за да запази крайното 2:1. 

По този начин Челси затвърди 3-та си позиция в класирането с актив от 23 точки. Уотфорд, от своя страна, остава закотвен на дъното с едва 5 пункта.