Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд сподели, че е преминал през „труден период“, когато начело на „червените дяволи“ е бил Жозе Моуриньо. Но заяви, че това му е помогнало да стане по-добър играч.

Португалецът беше начело на Манчестър Юнайтед от лятото на 2016 година до декември 2018 година, печелейки Лига Европа и Купата на лигата в първия си сезон на „Олд Трафорд“.

Маркъс Рашфорд реализира 28 гола и направи 20 асистеннции под ръководството на Жозе Моуриньо, но се бореше да намери най-добрата си форма, като често бе поставян на крилото, а за върха на атаката бяха предпочитани Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович.

22-годишният нападател оттогава се превърна в основен футболист в схемата на новия мениджър Оле Гунар Солскяер, отбелязвайки 19 гола във всички турнири през този сезон, но споделя, че дължи много на бившия си треньор.

„Беше трудно, но мисля, че когато го погледнете след пет или шест години, ще видите, че това са моменти, които ви придават тази психическа издържливост“, каза Рашфорд пред UTD Podcast.

“Подобрих се като универсален играч и много от това се дължи на тези две години при Жозе. Имахме възходи и падения. Когато погледна назад, това беше труден период, но определено такъв, който ме направи по-добър играч“, добави английският национал.