Мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз заяви днес, че новото им попълнение Сайдо Бераино е изтърпял наказанието си от осем седмици лишаване от състезателни права още в предишния си отбор Уест Бромич.

23-годишният Бераино премина през януари в Стоук Сити за 12 милиона паунда, но един местен вестник написа, че футболистът е дал положителна проба за наркотици, които е приемал за развлечение в извън състезателен период.

Според Би Би Си, Хюз е казал, че Бераино е имал казус с бившия си клуб за 18 месеца и е бил спрян от футболния процес от Английската ФА. В информацията на медията се казва още, че ФА налага наказания единствено ако са нарушени антидопинговите правила и Кодекса на Футболната асоциация.

"Както за всички останали играчи, за Бераино няма изключния. Ние сме направили нашето проучване. Не виждам причина той да не играе в мача с бившия си отбор Уест Бромич, добави Хюз.

Доскорошният треньор на Бераино го "разкъса"

Именно на Уест Бромич гостуват Стоук Сити утре. Тони Пюлис, мениджър на Уест Бромич, потвърди за наложеното на играча наказание от ФА, но не даде повече детайли.

Новият в Стоук с уклон към наркотиците?