Манчестър Сити победи с 4:1 у дома Уулвърхемптън в изтеглен мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

Победата за „гражданите“ дойде трудно, след като въпреки отчетливото си превъзходство, възпитаниците на Пеп Гуардиола срещнаха яростна съпротива от момчетата на Нуно Еспирито Санто, които в средата на втората част съумяха да изравнят. Въпреки това с две късни попадения в 80-ата и 90-ата минута „небесносините“ решиха всичко в срещата.

Така Сити изравни клубния си рекорд от 29 мача без загуба във всички турнири.

Getty Images/Gulliver
33 снимки


Още във втората минута Стърлинг спринтира през центъра и нахлу в наказателното поле, където получи топката, но Руй Патрисио излезе, скъси дистанцията между себе си и англичанина и блокира удара му.

В осмата минута "вълците" сгрешиха при изнасянето на топката и Де Бройне шутира от малък ъгъл, но след рикошет в Дендонкер се стигна до корнер. След изпълнението му обаче не се случи нищо опасно.

В 15-ата минута Рияд Марес получи дълъг пас на дясното крило на ръба на засадата, изстреля се напред и от аутлинията прати прострелно центриране в наказателното поле, където то бе засечено по злополучен начин от Дендонкер, който прати топката в собствената си врата.

След попадението темпото спадна и Сити разиграваше спокойно топката без обаче да стига до чисти положения и изстрели към очертанията.

В 43-ата минута Де Бройне получи пред пеналтерията и стреля с десния крак, но след рикошет в съперников играч - корнер. След него обаче защитата се справи и изчисти.

Секунди по-късно Аймерик Лапорт покачи на 2:0, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада.

В 51-ата минута Де Бройне отново се оказа в центъра на събитията, след като бе изведен на стрелкова позиция в наказателното, но изстрелът му с левия крак по земя бе париран от Патрисио.

9 минути след това Конър Коунди изравни. Жоао Моутиньо изпълни пряк свободен удар, Рубен Диаш изпусна централния бранител и той простреля Едерсон с глава за 1:1.

В 68-ата минута Адама Траоре се озова на върха на контраатака на десния фланг и шутира в близкия ъгъл, но притивников играч го блокира и коженото кълбо излезе в корнер. Той обаче не доведе до нищо интересно и резултатът се запази.

3 минути по-късно Де Бройне отговори с удар от около 15 метра, но той отиде право в Патрисио.

В 74-ата минута Марес намери с подаване от десния фланг в наказателното Стърлинг, който с гръб към вратата отклони с пета, но топката мина агонизиращо близо до десния страничен стълб.

В 77-ата минута Рахим Стърлинг завъртя фалцово коженото кълбо към левия ъгъл, но удари гредата.

Отбраната на гостите обаче рухна в 80-ата минута, когато Габриел Жезус поведе отново. Кайл Уокър центрира от дясното крило, топката се отклони леко в играч на "вълците" и попадна у непокрития бразилец, който с левия крак от 2-3 метра от голлинията опъна мрежата.

В 87-ата минута Дендонкер засече с глава подаване от левия фланг, но опитът му за гол профуча над напречната греда.

В последната минута на редовното време Рияд Марес покачи на 3:1 след грешка при изнасянето на топката от отбраната на "вълците".

Крайното 4:1 оформи Габриел Жезус, след като първоначално Патрисио спаси далечен удар, но впоследствие нападателят довкара топката в мрежата.

Манчестър Сити Уулвърхемптън

източник: sofascore.com


Манчестър Сити (4-3-3): Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Марес, Бернардо, Стърлинг, Жезус

Резерви: Стефън, Стоунс, Зинченко, Гюндоган, Торес, Фернандоньо, Гарсия, Фоудън, Агуеро.

Мениджър: Хосеп Гуардиола

 

Уулвърхемптън (3-4-3): Патрисио, Хойвер, Коуди, Саис, Семедо, Ото, Дендонкер, Моутиньо, Невеш, Адама, Нето

Резерви: Руди, Аит-Нури, Жозе, Боли, Силва, Гибс-Уайт, Витиня, Килман, Отасоуи

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

 

Стадион: "Етихад", Манчестър

Главен арбитър: Крис Кавана