Манчестър Юнайтед допусна изненадващо поражение от Кристъл Палас с 0:1 в мач от 7-я кръг на Висшата лига. Единственото попадение бе дело на Йоаким Андерсен в 25-а минута, като вкара невероятен гол, който определено не бе очакван от "червените дяволи". Манчестър Юнайтед не бе на нужното ниво, като футболистите допуснаха голям брой грешки в защита, а в атака не успяваха да се завършат добре във финалната фаза. С тази победа Кристъл Палас е вече 9-и с 11 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на 10-а позиция с 9 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Първата добра ситуация бе в 11-а минута, като Кристъл Палас центрира отляво, а Марк Гехи стреля с глава, но топката профуча опасно покрай лявата греда на Онана. В ответната атака Хойлунд бе превъзходно изведен очи в очи с вратаря на гостите, като нападателят прехвърли стража, но защитник изчисти топката пред самата голлиния.

В 25-а минута Еберечи Езе центрира лошо от пряк свободен удар, но защитата на Манчестър Юнайте дне се ориентира добре и топката достигна до Йоаким Андерсен, а централният бранител нанесе мощен удар, като вкара изумителен гол и не остави никакви шансове на Онана да реагира - 1:0 за Кристъл Палас.

В 40-а минута Манчестър Юнайтед изпълни добър корнер, при който Каземиро се отскубна от персоналния си пазач и насочи удар с глава, който прелетя над напречната греда на Кристъл Палас.ц;

В 55-а минута Манчестър Юнайтед имаше претенции за дузпа след игра с ръка на футболист на Кристъл Палас, но съдията даде знак играта да продължи.

Веднага след това тимът на Ерик тен Хаг можеше да изравни резултат,а след като играч в червено отправи далечен удар, но Джонсън направи бляскаво спасяване и изби в корнер. Малко след това Уил Хюз получи удобна топка на границата на наказателното поле и не се поколеба да отправи мощен удар от движение, но бе право в Онана, който успя да се намеси.

От последвалия корнер Езе центрира чудесно към Шлуп, а той на първа греда отправи изстрел с глава, но топката профуча над напречната греда на Манчестър Юнайтед. В 70-а минута Далот напредна чудесно по десния фланг и центрира към Маунт, който от чиста позиция стреля с глава, но не успя да уцели вратата.

В 73-а минута Кристъл Палас можеше да си вкара автогол след опасно центриране, но за късмет на Мичел след получилия се рикошет в него, топката излезе само в ъглов удар. Малко след това тимът на Рой Ходжсън контраатакува чудесно, като Езе бе на превъзходна позиция, след като напредна с топка в крака и реши сам да завършва, но ударът му бе разочароващ.

В 92-а минута Манчестър Юнайтед имаше страхотен шанс, като Гарначо бе на чиста позиция и стреля веднага, но защитник на Кристъл Палас смело се хвърли напред, блокирайки удара.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: 24. Онана, 4. Амрабат, 19. Варан, 2. Линдельоф, 20. Далот, 7. Маунт, 18. Каземиро, 10. Рашфорд, 8. Фернандеш, 28. Пелистри, 11. Хойлунд

Кристъл Палас: 1. Джонсън, 3. Мичъл, 6. Гехи, 16. Андерсен, 2. Уорд, 28. Дукуре, 19. Хюз, 9. Аю,15. Шлуп, 10. Езе, 14. Матета