Отборът на Манчестър Юнайтед се добра до четвъртфиналите във ФА Къп. Това се случи, след като „червените дяволи” надделяха с минималното 1:0 след продължения над лондонския Уест Хем в мач от петия рунд от най-стария футболен турнир. Единственият гол дойде в 97-ата минута, когато влезлият като резерва Скот МакТомини се оказа герой за своя отбор и на практика го класира към по-нататъшната фаза от надпреварата. Мач №250 пък изигра Маркъс Рашфорд с екипа на „червените дяволи”, с което стана четвъртият най-млад футболист, изиграл такъв брой срещи за тима от „Олд Трафорд”.

44 снимки

Днешният мач бе под №250 за Маркъс Рашфорд, което го нарежда на четвъртото място в Ман Юнайтед по брой изиграни срещи сред младите футболисти. Пред него са само Норман Уайтсайд, Джордж Бест и Райън Гигс.

Домакините стартираха по-напористо и след 10 минути игра стигнаха до първия си шанс. Антони Марсиал бе изведен в наказателното поле на "чуковете" и шутира диагонално. До него бе Анджело Огбона, който пресече топката и я прати в корнер, но при последвалото движение от крака на Марсиал той попадна в глезена на бранителя на Уест Хем, след което той не можа да продължи игра и бе принудително заменен. След четвърт час игра домакините създадоха нападение отляво. Телес подаде навътре в наказателното поле за Рашфорд, той продължи надясно за Грийнууд, който шутира, но Кресуел с тяло спря пътя ѝ, след което тя бе изчистена.

Малко преди да бе изминал и половин час от срещата "червените дяволи" стигнаха до най-изгодната си възможност за гол. Топката бе доставена от корнер, а Виктор Линдельоф се извиси над всички и стреля с глава. Последва рикошет, а Фабинаски с върха на пръстите отклони топката в левия си страничен стълб и спаси своите от сигурен гол. 60 секунди по-късно Телес нахлу отляво в наказателното поле на гостите, а Ван де Беек шутира с левия си крак, но неговият изстрел не бе достатъчно добър и точен удар нямаше.

Мачът продължи в равностойно темпо, а в 38-ата минута Диоп и Марсиал си удариха лошо главите при спорна топка след корнер, заради което и двамата получиха медицинска помощ. 

Най-добрият шанс в мача за доамкините дойде в 53-ата минута. Уан-Бисака подаде вдясно за Грийнууд, който центрира остро към наказателното поле на гостите. Топката се отби в Марсиал и след рикошет тя стигна до Рашфорд, а защитата на Уест Хем закъсня. Последва шут с левия крак на англичанина, но Фабиански се намеси блестящо и блокира топката. В 66-ата минута Ван де Беек получи пас вляво от Матич и центрира, но отбраната на лондончани се справи и блокира топката, а след това и страничният рефер прецени да вдигне флага си за засада със сериозно закъснение.

Оле Гунар Солскяер пусна в игра Бруно Фернандеш и Единсон Кавани, за да засили офанзивната част от играта на "червените дяволи", която определено не бе на адекватно ниво за среща от петия кръг във ФА Къп. В добавеното време на срещата Уест Хем имаше претенции за игра с ръка на Уан-Бисака в наказателното поле, но реферът Тиърни не отсъди наказателен удар за гостите, след което последваха продълженията в срещата.

В седмата минута от първото продължение Скот МакТомини откри резултата за домакините. Те подаеха контраакция, а Марсиал центрира отляво за Рашфорд в наказателното поле за Кавани. Той не игра с топката, а Рашфорд върна леко назад, където МакТомини стреля с десния крак и матира Фабиански - 1:0.

Първият по-добър шанс за "чуковете" в продълженията дойде пет минути преди края на второто продължение, когато Саид Бенрама стреля с глава, но право в ръцете на Хендерсън, след което се видя на повторенията, че играчът на Уест Хем бе в засада.


AET / МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:0 УЕСТ ХЕМ

1:0 Скот МакТомини (97)

Стадион: „Олд Трафорд”, (Манчестър)

Рефер: Пол Тиърни

Манчестър Юнайтед: Хендерсън – Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телес – Матич, Фред, Ван де Беек, Грийнууд, Марсиал, Рашфорд

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Уест Хем: Фабиански – Доусън, Огбона, Кресуел, Цуфал, Райс, Сучек, Нобъл, Форналс, Боуен, Ярмоленко

Мениджър: Дейвид Мойс