Отборът на Манчестър Юнайтед вече е стартирал плановете си за уволнението на мениджъра Оле Гунар Солскяер и назначението на негов заместник, като предводителят на Лестър Сити Брендън Роджърс е предпочитаният кандидат от ръководството на „червените дяволи“, твърди „Manchester Evening News“.

Според изданието решението за освобождаването на норвежеца вече е взето на тайна среща по високите етажи на „Олд Трафорд“ след тежките поражения у дома от Ливърпул и Манчестър Сити. Все още обаче не е ясно кога клубът възнамерява да уволни Солскяер, тъй като искат първо да се договорят с неговия наследник.

Информацията допълва още, че Солскяер може да остане мениджър на тима до края на сезона на фона на липсата на конкретен заместник. 48-годишният Роджърс има договор с Лестър до юни 2023 година и Юнайтед ще трябва да плати неустойка на „лисиците“, ако иска да го вземе още сега. Също трябва да плати и компенсация на Солскяер за неговото предсрочно уволнение. Норвежецът подписа нов тригодишен договор едва през юли тази година.

В плановете на Ман Юнайтед за поста на нов мениджър са още наставникът на Аякс Ерик Тен Хаг и от селекционерът на Испания Луис Енрике, но Роджърс е определян като най-подходящия наследник на Солскяер.

Бившият старши треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан пък е единственият кандидат, който може да започне още в хода на настоящия сезон, тъй като французинът е без работа. През последните няколко дни медиите на Острова твърдят, че той вече се чувства привлечен от възможността да се събере отново с Кристиано Роналдо и Рафаел Варан.