След като вкара за победата с 3:1 над Бърнли, халфът на Манчестър Юнайтед Скот Мактомини каза, че отборът се нуждае да се завърне към основите си и да изчисти негативните емоции около клуба.

Шотландският национал бе един от най-добрите за тима на временния мениджър Ралф Рангник при успеха в четвъртък вечер, като откри резултата, а след това негов удар срещна гредата, но топката бе довкарана от Кристиано Роналдо.

Всичките голове паднаха в първите 45 минути, а Мактомини смята, че първата част е била най-добрата до момента при германския треньор, който бе твърде критичен след равенството 1:1 с Нюкасъл в понеделник.

"Може би първото полувреме беше най-доброто при Рангник. Бяхме малко пасивни през втората част поради някаква причина. Трябва да поддържаме едно ниво през всичките 90 минути, което не ни се е случвало тази година", каза той.

"Учим се и се адаптираме. Мачът с Нюкасъл беше труден и трябваше да реагираме. Трябва да задържаме по-добре топката", смята халфът. Мактомини игра повече през сезона в дефанзивен план, докато сега се включва по-често в атака и има по-офанзивни функции.

"Като отбор Юнайтед трябва да вдигне нивото си, ако иска да се бори за едно от четирите първи места в шампионата, както и за трофей през втората част на сезона. Трябва да се адаптираме към новите методи. Трябва да се върнем към основата. Трябва да се борим, да тичаме, да създаваме положения", смята футболистът.

"Ако не тичаме и се борим през първите 15 минути, ще бъде трудно, без значение от качеството на нападателите ни. Искаме да се забавляваме, има твърде много негативни неща, но ние трябва да играем добре", завърши Скот Мактомини.