Хари Магуайър призна, че неговата футболна мечта е да е имал възможността да играе в защита с Рио Фърдинанд. Английският национал е първи сезон в Манчестър Юнайтед след преминаването му за 80 млн. паунда от Лестър Сити през миналото лято.

Най-скъпият бранител игра при девет от 11-те сухи мрежи за клуба си с Виктор Линдельоф преди футболът да спре заради пандемията от коронавирус.

Запитан кой бивш играч от „червените дяволи” би паснал най-много на неговата игра, Магуайър разкри, че е черпел вдъхновение в годините от Фърдинанд. „Мисля, че това е труден въпрос, тъй като в исторически план тук са играли отлични бранители. Мнозина от тях съм ги гледал обстойно, за да подобря своята игра. Ще избера обаче Рио Фърдинанд. Винаги съм говорил с високо мнение за мен и като бях малък му се възхищавах”, каза Магуайър.

„Опитвам да градя играта си по модел от неговата и уча доста от изгледаното, така че него ще избера. Той пренесе защитната игра на друго ниво. Рио е футболистът, който гледах с ококорени очи и казвах „това е нужно, за да бъдеш супер централен защитник”, допълни Магуайър.

Фърдинанд има 10 трофея с Ман Юнайтед, включително шест титли на Англия през 12-годишния си престой на „Олд Трафорд”.