Играчите и персоналът на втородимизионния английски Лийдс Юнайтед останаха шокирани от решението на старши треньора Марсело Биелса, че клубът трябва да продължи нормалната си дейност по време на пандемията с коронавируса. Футболът в Англия бе спрян до април, след като три топ клуба обявиха изолация. Мениджърът на Арсенал Микел Артета и звездата на Челси Калум Хъдсън-Одои са тествани положително за коронавирус и много клубове в цялата страна са изпратили своите играчи и персонал у дома по време на пандемията.

Според „Daily Mail“ обаче Лийдс няма да предоставя на играчите си допълнително свободно време, след като Биелса е решил да продължи с редовни тренировки. Лийдс очакваше, че дейностите на клуба ще бъдат спрени за десет дни по време на налагането на коронавирус, когато Великобритания се опитва да спре разпространението на вируса. Правителството на Обединеното кралство обяви планове да забрани всички масови публични събрания, вероятно от следващата седмица, което може да накара Висшата лига да удължи спирането. Лийдс гонят промоция в топ дивизията и са втори към момента в подреждането на Чемипиъншип.

Биелса обаче е твърдо решен да поддържа играчите си съсредоточени и във форма, но решението му е поставено под въпрос от медицинския персонал на клуба. Футболните ръководители ще се срещнат следващата седмица, за да обсъдят какво да правят и дали мачовете могат да продължат на 4 април.

Докато Ливърпул е с 25 точки аванс във Висшата лига, надпреварата за оцеляване и класиране в Шампионската лига е в разагара си.

В Обединеното кралство има 798 случая на коронавирус, но се спекулира, че истинското число може да бъде между 5000 и 10 000.