Отборът на Ливърпул победи с 2:0 Шефилд Юнайтед в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Върджил ван Дайк изведе напред мърсисайдци в 37-ата минута.

В добавеното време на мача Доминик Собослай оформи крайният резултат. В класирането тимът на Юрген Клоп остава на второто място към момента с актив от 34 пункта, докато "остриетата" са на последното място в английския шампионат.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

В 10-ата минута дойде първото по-добро положение, то бе пред вратата на Шефилд. Ендо намери Луис Диас, който проби отляво и центрира към Мохамед Салах, който стреля от въздуха. Изпълнението му обаче не бе достатъчно добре и топката прелетя над вратата. 

Секунди по-късно египтянинът си опита късмета с изстрел извън наказателното поле на домакините, топката обаче рикошира от защитник и излезе в корнер. След втори пореден ъглов удар дойде опасна контраатака на Шефилд, след като Джо Гомес направи сериозна грешка. Джеймс Макатий остана лице в лице с Келъхър, но не успя да преодолее стража на мърсисайдци.

Алексис МакАлистър отправи мощен изстрел от ръба на пеналтерията в 21-ата минута. Топката мина над напречната греда, а прозвуча и сигнал за нарушение в атака. Напрежението остана пред вратата на Фодрингъм. Минута по-късно Трент центрира, а Салах с глава намери Конате, който нанесе удар. Вратарят обаче успя да се намеси.

В 30-ата минута Трент-Александър Арнолд опита с шут от трудна позиция. Изпълнението му бе разочароващо и мина далеч от целта.

Пет минути след това отново той комбинира със Собослай и нахлу в наказателното на "остриетата". Опита още един пас, но бе блокиран и топката излезе в корнер. При центрирането Трент намери Върджил ван Дайк, който оставен сам не сбърка и прати топката в мрежата. Домакините имаха претенции за нарушение именно на нидерлнадеца, но такова не бе отсъдено.

Само три минути след гола си, Ван Дайк отново можеше да отбележи и пак след корнер. Александър-Арнолд успя да намери нидерланския защитник, който стреля с глава, но над вратата. 

В края на редовното време на първата част Мохамед Салах получи в наказателното от Доминик Собослай. Египетската звезда на Ливърпул директно стреля, но не успя да затрудни Фодрингъм.

В добавеното време Алексис МакАлистър отправи добър удар от границата на пеналтерията, а стражът на домакините успя да избие топката над вратата. Последва ъглов удар, който обаче не доведе до нова опасност.

Мохамед Салах бе много близо до гола в 55-ата минута. Той стреля след центриране на Трент от корнер, а стражът на "остриетата" блесна с невероятна реакция, за да избие топката. Десет минути след това Салах бе заменен.

Ливърпул продължи да държи инициативата и спокойно да разиграва, в 69-ата минута Макатий изведе чудесно Арчър, който обаче се забави и изпусна момента да шутира, като така пропиля една от редките възможности пред домакините.

В 77-ата минута Трент изведе Дарвин Нунес очи в очи със стража на "остриетата". Уругваецът напредна, но не успя да го преодолее, след като Фодрингъм излезе напред и спаси с тяло.

Шест минути след това Къртис Джоунс се оказа с топка в крака в наказателното на Шефилд. Халфът обаче не успя да нацели добре топката и да оптрави изстрел към вратата на домакините.

Три минути преди края на редовното време играчите на Шефилд поискаха дузпа, след като Ибрахима Конате избута и събори Камерън Арчър в наказателното на мърсисайдци. Съдията остави играта да продължи, а и ВАР не се намеси.

Дълбоко в продълженията Дарвин Нунес успя да открадне топката, след което намери свободния Доминик Собослай. Унгарецът си пое добре топката, след което я прати в мрежата на Шефилд, за да сложи край на интригата в срещата.

FT / Шефилд Юнайтед - Ливърпул 0:2

0:1 Върджил ван Дайк 37'

0:2 Доминик Собослай 90+4'

Съставите на двата отбора:

Шефилд: 18. Фодрингъм, 20. Богъл, 15. Ахмедходжич, 5. Тръсти, 19. Робинсън, 35. Брукс, 28. Макатий, 21. Соуза, 8. Хамер, 10. Арчър, 32. Осула

Ливърпул: 62. Келъхър, 2. Гомес, 4. Ван Дайк, 5. Конате, 66. Арнолд, 8. Собослай, 3. Ендо, 10. МакАлистър, 7. Диас, 18. Гакпо, 11. Салах