Ливърпул трябва да плати на Бенфика допълнителни 8,5 милиона паунда за Дарвин Нунес, след като той записа 60-ия си мач за клуба при равенството 1:1 срещу Манчестър Сити. 24-годишният уругваец беше замесен в разгорещена конфронтация след мача с мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола, след като помогна на „червените“ да спечелят жизненоважна точка на „Етихад“ в надпреварата за титлата във Висшата лига.

Нунес не успя да продължи добрата си форма от националния отбор на Уругвай, където вкара три гола, въпреки че затрудни на два пъти вратаря на „гражданите“ Едерсон. Южноамериканският нападател се присъедини към мърсисайдци за рекордна за клуба сума от 85 милиона паунда от Бенфика през лятото на 2022-а година.

Снимки: БТА / BTA
54 снимки

И все пак само 64 милиона паунда от тази сума бяха платени при трансфера, а останалите 21 милиона паунда са под формата на различни бонуси. Ливърпул плати на Бенфика 4,3 милиона паунда, след като Нунес изигра 10 мача, а сега трябва да отделят още 8,5 милиона паунда след 60-ия му двубой с червената фланелка, пише The Mirror.

Последните 8,5 милиона ще зависят от индивидуалното му представяне за целия договор. Нунес записа 12 гола и седем асистенции в 16 мача като титуляр за клуба и страната си този сезон. Той отбеляза общо 22 попадения в 60 мача под ръководството на Юрген Клоп.