Тимът на Ливърпул се класира за 1/16-финалите на турнира на Купата на Лигата в Англия след убедителен успех с 5:0 като гост на играещия в Чемпиъншип Бъртън Албиън.

Точни за гостите бяха Дивок Ориги, Роберто Фирмино, на два пъти Даниел Стъридж, а автогол си отбеляза Том Нейлър от Бъртън.

Ливърпул поведе с 2:0 като гост на Бъртън Албиън още до почивката на двубоя от втория кръг на Купата на Лигата. Попаденията бяха дело на Дивок Ориги и Роберто Фирмино в 15-ата и 22-ата минута. И двата тима пък могат да недоволстват за по една неотсъдена дузпа. В 3-ата минута имаше съмнения за дузпа за домакините, а в 45-ата за Ливърпул, но и в двата случая реферът остана безмълвен.

Началото бе леко тревожно за тима на Ливърпул, който се спаси от изпълнението на дузпа за Бъртън Арбиън. Още в третата минута на гостуването си Деян Ловрен влезе в контакт със Стюарт Бевън, който падна в наказателното поле, но дузпа за домакините от Бъртън не бе отсъдена.

Роберто Фирмино не успя да се разпише при добра атака за гостите в 11-ата минута, но в 15-ата Дивок Ориги даде преднина на Ливърпул срещу Бъртън Албиън. Ориги реализира гол с пета за 1:0 за „мърсисайдци“. Попадението дойде след хубава акция на гостите минала през Джеймс Милнър и Садио Мане.

Адам Лалана можеше да покачи на 2:0 за гостите в 20-ата минута, но не успя да насочи добре топката след пас към него в наказателното поле.

Робертъ Фирмино обаче не сгреши в 22-ата минута и направи резултата 2:0 за Ливърпул. След грешка на домакините и бърза атака на Ливърпул, Натаниъл Клайн намери чудесно Фирмино, който бе точен за 2:0 за гостите. Фирмино имаше нова възможност в 31-ата минута, но този път не успя.

В 45-ата минута пък дойде и спорният момент в атака за Ливърпул. Садио Мане напредна и падна в наказателното поле, като имаше съприкосновение със защитник на Бъртън, но реферът не реагира на ситуацията.

След по-спокойно начало на второто полувреме, Ливърпул успя да увеличи преднината си след автогол на Том Нейлър в 61-ата минута. Емре Джан съумя да отклони топката при центриране в наказателното поле, а тя се отби от Нейлър и влезе във вратата на Бъртън за 3:0 за „мърсисайдци“.

Крайното 5:0 бе оформено от влезлият като резерва Даниел Стъридж, който вкара два гола в рамките на 5 минути. Първо Стъридж се разписа в 78-ата след като завърши добра акция между Садио Мане и Джеймс Милнър, а в 83-ата пак Стъридж реализира за разгромного 5:0 при гостуването на Ливърпул на Бъртън Албиън.