Отборът на Ливърпул постигна трудна победа над Уулвърхемптън в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. „Червените” се наложиха с 1:0 на „Молиню”, а гола за успеха вкара бившият играч на „вълците” Диого Жота в края на първото полувреме.

Двубоят бе помрачен от тежката контузия, която вратарят на Уулвърхемптън Руи Патрисио получи три минути преди последния съдийски сигнал. Стражът получи тежък удар в главата от своя съотборник Конър Коуди, в ситуация, в която Мохамед Салах реализира гол, но той бе отменен заради засада.

След повече от десетминутно прекъсване на играта, Руи Патрисио бе изнесен на носилка и в съзнание, но с кислородна маска.

След тази победа Ливърпул излезе на шеста позиция във временното класиране, докато Уулвс остава 13-ти.


Gulliver/GettyImages
75 снимки

Още във 2-ата минута вратарят на Ливърпул имаше проблеми. След центриране отдясно бразилецът не бе убедителен, въпреки че пръв стигна до топката. Алисон изпусна топката, а след това се сблъска със Семедо, който не успя да отправи удар.

Малко по-късно отново Семедо бе в основата на нова опасност пред вратата на гостите, но този път изстрелът му бе спасен от вратаря на „червените”.

Първата страхотна възможност за Ливърпул в мача дойде в 13-ата минута. Садио Мане бе изведен абсолютно сам срещу Руи Патрисио, но вместо да стреля веднага, сенегалецът реши да залъгва Руи Патрисио, топката му избяга и не успя да отправи точен изстрел.

Мане продължи да тормози отбраната на домакините и малко по-късно отново създаде добра ситуация за гол. Нападателят проби отлично по лявото крило, стигна почти до аутлинията и пусна пас във вратарското поле, където обаче защитник на „вълците” успя да изчисти.

В 38-ата минута Ливърпул пропиля нова възможност, като отново близо до попадението бе Садио Мане. Мохамед Салах се озова срещу двама бранители на Уулвърхемптън в наказателното поле отдясно и върна към Александър Арнолд, който центрира около точката на дузпата. Там Мане бе оставен непокрит и стреля с глава, но прати коженото кълбо покрай левия страничен стълб на вратата.

В края на първата част домакините имаха две добри възможности, създадени от Рубен Невеш. Първо той се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, но силният му изстреля не затрудни особено Алисон, който улови.

Веднага след това Невеш се оказа абсолютно сам в наказателното поле отдясно, но заложи на силата и стреля неточно в аут.

Ливърпул дочака своя миг в продължението на първата част, когато бившият играч на Уулвърхемптън Диого Жота откри. Садио Мане и Мохамед Салах размениха пасове пред наказателното поле на домакините, за да изведе сенегалецът Жота по левия фланг. Португалецът не се поколеба да стреля от движение с левия крак в близкия ъгъл на вратата, където Руи Патрисио се опита да избие, но само, за да отклони топката покрай гредата.

Втората част започна с добър шанс за домакините. Три минути след подновяването на играта Конър Коуди бе близо до изравняването на резултата. След центриране отдясно, Коуди се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но неточно.

В 71-ата минута Адама Траоре се опита да затрудни Алисон Бекер с далечен удар, но нападателят прати топката в обсега на бразилеца, който улови без особени проблеми.  

Садио Мане пробва отново късмета си с далечен удар, който обаче не затрудни по никакъв начин Руи Патрисио. Вратарят трябваше да се намесва далеч по-солидно малко по-късно, когато Мохамед Салах  бе изведен от Мане и стреля от малък ъгъл, но Патрисио плонжира и изби.

Три минути преди края на редовните 90 минути, Ливърпул стигна до нов гол, но той бе правилно отменен заради засада на Мохамед Салах. Точно при него обаче, вратарят на домакините получи тежък удар в главата. От телевизионните повторения обаче не стана ясно с кого се сблъсква Руи Патрисио. Мачът бе прекъснат за повече от десет минути, за да се окаже лекарска помощ на играча.

В крайна сметка, с помощта на кислород Патрисио бе стабилизиран и изнесен извън терена в създание.

В даденото от съдията седемминутно продължение домакините имаха две добри възможности за изравнителен гол, но така и не съумяха да се възползват.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

FT / УУЛВЪРХЕМПТЪН – ЛИВЪРПУЛ 0:1

0:1 Диого Жота 45+1

Стадион: „Молиню”, Уулвърхемптън

Рефер: Крейг Поусън

Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коуди, Саис 🟨, Семедо, Невеш 🟨, Моутиньо, Джони Кастро, Нето, Жозе, Траоре

Резерви: Руди, Хоевер, Силва, Гибс-Уайт, Витиня, Килман, Дендонкер, Маркес

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Филипс, Робъртсън, Вайналдум, Тиаго 🟨, Фабиньо, Жота, Мане, Салах

Резерви: Адриан, милнър, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Джоунс, Цимикас, Шакири, Р. Уилямс, Н. Уилямс

Мениджър: Юрген Клоп