Майкъл Оуен разказва за екипите, които е носил в кариерата си.

Първият екип

Да, първият екип, който аз съм носил е на Евертън. Бях привърженик на отбора, докато влязох в академията на Ливърпул на 11 години. Баща ми ми купи екип на Евертън. Мисля че имаше много тънки линии, аз бях сякаш на половина на фланелката сякаш бяха два различни цвята. Спомням си това. Спомням си че съм носил екип на Реал Мадрид, нямам идея дали ще ми повярвате, а после отидох и да играя там. И то само защото имаха играч който се казваше Мичъл. А аз пък си мислех че неговото име подобно на моето и много исках да имам такъв екип - белия на Реал Мадрид с легенда като Мичел на гърба. Може би просто съм искал моето име да бъде на гърба на фланелката, макар че трудно можех да го произнеса по онова време.

Любимият екип като дете

Любимият ми екип, когато растях бе фланелката на Англия. Бях очарован от Националния отбор през 1990 година на световното първенство в Италия. Аз бях на около 10 или 11 години по онова време и това бе първото световно първенство което аз си спомням просто цялата игра ме спечели влюбих се във футбола и след това вече започнах и да играя футбол мисля че фланелката на Англия която каза и Гари Линекер носеха бе може би онзи екип който аз обожавам докато бях дете.

Екипът на дебюта

Екипът, който носих в дебюта ми със сигурност бе много голям за мен. Беше червената домакинска фланелка и си спомням че Ръдок носеше същия номер фанелка като големина. Така че може да си представите колко голяма ми е била на мен, раменете ми стояха като че ли са отпуснати. Не беше и много аеродинамично, нека така да се изразя, но през годините фланелките започнаха да се вталяват все повече и повече. Спомням си, че това бе традиционния червен цвят на домакински екип, но беше с три или четири размер е по-голям от мен.

Любим екип

Е мисля че екипа който си спомням най-добре е жълто-оранжевия с тъмносиньото на Ливърпул. Мисля, че точно в тази година а този оранжев цвят на екипа ни спечели много трофеи, разбира се финала във FA Cup бяхме в същия ги после и Финал в турнира за Купата на УЕФА финала за Купата на Лигата стигнахме и до класиране в Шампионската лига, след като станахме трети във Висшата лига. Това бе страхотен момент за нас. Ние отчаяно искахме отново да се появим на голямата европейска сцена но да бъдем трети във висшата лига да се класираме за шампионската лига Наистина това беше страхотно но се случи. Предимно в червения ни екип винаги съм асоциирал успехите си с любимите екипи които съм носил. Ако играеш лошо или загубиш с определени екип, много бързо това настроение се превръща и в символ на съответния екип.                                        

Мечтан екип

Мисля че, ако има фланелката, за която аз съм мечтал, това вероятно е фланелката на националния отбор на Бразилия, защото през годините те са имали изключителни състави. А и комбинацията от цветове е малко странна. Има някои страхотни клубове по света, които имат традиционни екипи например Реал Мадрид с белия цвят, Милан с тези екипи на в черно и червено, има много известни екипи но ако наистина човек си затвори очите и си помисли „Кой е ти би бил легендарен“, то това са фланелките на бразилския национален отбор.