Лийдс Юнайтед още не си е осигурил място във Висшата Лига за следващия сезон, но в клуба вече мислят за евентуални попълнения. В последния мач от днешната програма в Чемпиъншип Лийдс Ю приема у дома Хъл Сити. Двубоят може да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 от 22:00.

Заради промяната в стила на игра, връщането на Ампаду в линията на защитата и доброто представяне на Илия Груев в центъра, отборът се е насочил към друга фигура в средата на игрището – бившият играч на клуба Калвин Филипс. Според някои слухове Лийдс е готов да се раздели с 30 милиона паунда, за да го обратно от Манчестър Сити.

За отбора от "Еланд Роуд" обаче подобно попълнение би било чудесно, заради желанието на мениджъра на тима Даниел Фарке топката да се разиграва продължително. Отборът разполага с огромен потенциал в нападение, има най-добрата защита в Чемпиъншип с допуснати едва 30 гола и четвъртата по сила атака с реализирани 72 попадения. Смята се, че Калвин Филипс би могъл да помогне и в двете фази на играта. Той играе в дясната част на халфовата линия, а Груев попълва лявата пред линията на защитата. 28-годишният полузащитник е възпитаник на академията на Лийдс Ю и направи дебюта си в първия тим през 2015 година.

Снимки: Gulliver/GettyImages
30 снимки

Филипс измина пътя от „Еланд Роуд“ до „Етихад Стейдиъм“ през лятото на 2022 година за сумата от 42 милиона паунда, но така и не се наложи при „гражданите“ и тази зима бе пратен под наем в Уест Хем Юнайтед. Да се каже, че това не е проработило ще е омаловажаване на ситуацията. Филипс направи серия от гафове за „чуковете“. В съботния двубой срещу Нюкасъл, той се появи на терена, когато Уест Хем водеше с 3:1 на „Сейнт Джеймсис Парк“ и домакините стартираха обрат след дузпа, за която той извърши нарушението. След мача Филипс беше сниман да показва пръст на феновете на Уест Хем, докато се качваше в автобуса на отбора.