Отборът на Дарби Каунти се класира за финала в плейофа за промоцията във Висшата лига на Англия. Тимът, воден от Франки Лампард елиминира Лийдс след успех с 4:2 в реванша.

Дарби навакса пасив от 0:1 от първата среща, за да намери място в решителния сблъсък за място в елита на „Уембли“ на 27 май.

Така за първи път, откакто съществува този формат на плейофите на Чемпиъншип, отборът загубил първия двубой у дома си, прави пълен обрат и отстранява противника си.

Срещата започна лошо за състава Лампард, който се озова в ролята на догонващ в резултата в 24-ата минута. „Овните“ обаче успяха да направят пълен обрат и в крайна сметка да се поздравят с успеха.

Лийдс започна силно мача и в 24-ата минута поведе в резултата. Стюърт Далас овладя отбила се от левия стълб на вратата на Келе Рос топка и с прецизен удар направи 1:0.

След половин час игра Матеуш Клих нанесе опасен изстрел от зоната пред дъгата на пеналта. Рос се хвърли в десния си горен ъгъл, а топката се отби в сглобката.

В последната минута на редовното време на първата част Дарби изравни. След грешка в отбраната на домакините, Джак Мариът се възползва максимално и направи 1:1.

Момчетата на Франки Лампард стартираха вихрено втората част и направиха пълен обрат още в 46-ата минута. Хари Уилсън пусна хубав пас към Мейсън Моунт в наказателното поле. Последният остана сам срещу вратаря и не сбърка, пращайки топката в мрежата за 2:1.

В следващите минути мачът се развиваше двуостро. В 49-ата минута Моунт стигна до отбита топка и без да губи време стреля опасно. Кико Касия обаче направи отлично спасяване.

В 54-ата минута Пабло Ернандес се включи добре при една атака в наказателното поле, но ударът му бе пресече от отличен шпагат на защитник. Минута след това същият играч опита късмета си отново, но Келе Рос реагира мигновено и спаси.

Преднината на Дарби нарасна на 3:1 в 58-ата минута след точно изпълнена дузпа от Хари Уилсън.

При този резултат Дарби се класираше, но в 62-ата минута интригата се върна с пълна сила. Стюърт Далас се открои с чудесен пробив, ознаменуван и с хубав гол за 2:3.

В 78-ата минута Лийдс остана с човек по-малко, след като Гаетано Берарди получи втори жълт картон.

В 84-ата минута Хари Уилсън бе добре изведен отдясно, но ударът му нацели десния стълб на Касияс.

Само 2 минути по-късно преднината на Дарби набъбна на 4:2. Това се случи в 86-ата минута, когато Джак Мариът успя да се възползва максимално от лошото позициониране на Кико Касия.

Численото равенство между играчите на двата състава бе възстановено във втората минута на добавеното време. Тогава Скот Малоун получи втори жълт картон и се прибра преждевременно в съблекалнята.