Висшата лига е известна с непредсказуемостта си и невероятното преживяване. А няма нищо по-емоционално от късните голове, така че ще се върнем назад във времето, за да си припомним някои драматични развръзки останали в историята на английския футбол. 

10:00:20  VO (ENGLISH)       В първия сезон на Висшата Лига, Манчестър Ю гонеше първата си титла в елита от 26 години. И те осъзнаваха, че успех у дома срещу Шефилд Уензди ще е достатъчен, за да вдигнат короната. Но гостите се оказаха трудни за побеждаване. Но това продължи до гола на Стив Брус, който даде началото на понятието „Фърги Тайм.

10:00:54  VO (ENGLISH)       Три години по-късно Нюкасъл ан Кевин Кигън вървеше заедно с Червените дяволи в битката за титлата, когато трябваше да пътуват до Анфилд за двубой с Ливърпул. В един от историческите мачове на елита на Англия, финалът бе драматичен, но и разочароващ за Свраките.                   

10:01:18  VO (ENGLISH)       Едва ли може да има по-хубаво нещо от победен гол в добавеното време на дерби, а феновете на Юнайтед изпитаха това през 2009. Бившият нападател на Ливърпул Майкъл Оуен се превърна в герой в едно от емблематичните дербита на Манчестър.                   

10:01:50  VO (ENGLISH)       Три години по-късно Сити бе от другата страна на драмата в най-вълнуващия крайна сезон във ВЛ. Тимът на Роберто Манчини трябваше да победи КПР, за да спечели титлата за сметка на градския си съперник. Но резултатът бе 2:2 в началото на добавеното време, а феновете на домакините се нуждаеха от герой.                    

10:02:23  VO (ENGLISH)       Следващият гол в този списък бе колкото странен, толкова и харизматичен. Сезон 2018-2019 даде на Ливърпул изобилие от късни попадения в битката срещу Сити за титлата. Но може би най-значимият гол дойде в мърсисайдското дерби на Анфилд. 

10:02:57  VO (ENGLISH)       А за да завършим селекцията трябва да покажем един от най-странните завършеци на мач от ВЛ. През януари 2022 Тотнъм губеше с 1:2 от Лестър като гост, а мачът влезе в своето продължение. Но две попадения на Стивън Бергвайн обърнаха срещата и изпратиха в делириум Шпорите.