Отборът на Лестър се наложи с 2:0 над Шефилд Юнайтед в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига на Англия. Айосе Перес изведе "лисиците напред в 29-ата минута, а в 80-ата Демарай Грей оформи крайния резултат.

Двубоят стартира спокойно, а първата възможност за домакините дойде в 12-ата минута, когато Джейми Варди връхлетя в наказателното поле и отправи изстрел към вратата на противника, но Дийн Хендерсън се справи с лекота. 

След десетина минути последваха нови добри възможности, когато в рамките на няколко секунди Айосе Перес и Юри Тилеманс имаха възможност да обстрелват вратата на съперника, но Хендерсън отново демонстрира увереност и отрази и двата опита. 

В 29-ата минута обаче младият английски страж нямаше какво да направи и "лисиците" откриха резултата. Люк Томас успя да намери Айосе Перес в наказателното поле, а испанецът веднага отправи прецизен удар от движение, с който промуши топката във вратата на Хендерсън. 

Getty Images
32 снимки

В началото на втората част Джейми Варди опита своя късмет, но ударът му се отби в лявата греда на вратата. 

Малко по-късно Харви Барнс също обстреля вратата на Шефилд, но Хендерсън направи поредното брилянтно спасяване в двубоя.

Десет минути преди последния съдийски сигнал младият страж обаче нямаше какво да стори и Демарай Грей удвои аванса на "лисиците". Джейми Варди видя свободния Грей и с прекрасна топка го освободи в наказателното поле, а той с точен изстрел сложи край на интригата в срещата. 

Така "лисиците" са обратно в топ 4 с 62 точки, преди обаче Манчестър Юнайтед да е изиграл своя сблъсък от 36-ия кръг. Шефилд Юнайтед пък остава 8-и с 54 пункта в своя актив.