След мениджърската рокада Лестър постигна втора победа от началото на сезона, след като се наложи с 2:1 при гостуването на Суонси от деветия кръг на Премиършип. По този начин „лисиците“ се измъкнаха от зоната на изпадащите.

Лукаш Фабиански направи невероятно спасяване в 18-та минута. Полският вратар отрази опасен удар на Джейми Варди.

Лестър поведе в резултата в 25-та минута, когато Рияд Марез центрира остро в наказателното поле на домакините, където Федерико Фернандес не успя да избие топката и я засече неспасяемо във вратата на Фабиански.

Лестър удвои своята преднина в 49-та минута, когато Марк Олбрайтън с перфектен пас намери Рияд Марез в наказателното поле на Суонси, а алжирецът след това веднага продължи топката към Шинджи Оказаки, който отблизо не пропусна да вкара.

Суонси върна едно попадение в 56-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лестър Джордан Аю продължи към Алфи Моусън, който вкара за 1:2.

Суонси можеше да изравни резултата в 89-та минута, но след удара на Уейн Раутлидж топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Каспер Шмайхел.

След този успех Лестър се изкачи на четиринадесето място с 9 точки, докато Суонси е петнадесети с 8 точки.

Нюкасъл се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Кристъл Палас от деветия кръг на Висшата лига. Това е четвърта победа за „свраките“ от началото на сезона, докато Кристъл Палас остана на последното място в класирането.

Пред Джеймс МакАртър се откри много добра възможност в 38-та минута, но ударът му бе блокиран.

Две минути по-късно след центриране в наказателното поле на Нюкасъл Уилфред Заха стреля с глава, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Елиът.

Андрос Таунзенд направи отличен пробив в 66-та минута, но ударът му премина над напречната греда в аут.

Мохамед Диаме отправи опасен удар в 73-та минута, но Хулиан Сперони спаси. Минута по-късно се наложи Сперони отново да отразява опасен удар, този път на Джонджо Шелви. Кристиан Атсу отправи хубав удар в 78-та минута, но той бе блокиран.

Нюкасъл стигна до победата в 86-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас Микел Мерино засече топката с глава и я изпрати във вратата на Сперони.

Нюкасъл се изкачи на шесто място в класирането с 14 точки, докато Кристъл Палас е последен с 3.

Стоук Сити загуби с 1:2 от Борнемут при домакинството си от деветия кръг на Висшата лига.

„Черешките“ поведоха с 1:0 в 16-та минута след гол на Андрю Сърман.

Джуниор Станислас удвои преднината за гостите в 18-та минута, след като реализира отсъдената дузпа в полза на Борнемут.

Стоук Сити отбеляза само почетен гол в 63-та минута, който бе дело на Маме Диуф.

Борнемут остава предпоследен в класирането със 7 точки, а Стоук е една позиция над тях с 8.