Проблемите на Евертън продължиха в събота с поражение с 1:2 у дома от Саутхемптън. Собствениците на клуба бяха принудени да стоят далеч от мача за собствената си безопасност, след като "карамелите" получиха заплахи от гневни фенове. Отборът на Лампард поведе в резултата, но беше сломен с два гола на Джеймс Уорд-Праус и остава в зоната на изпадащите.

72 снимки

"Знам, че не съм чудотворец, знам, че не съм най-добрият мениджър в света, но ще дам всичко от себе си. Времето е трудно. По-скоро се притеснявам, че не спечелихме мача. Това е тъжен ден. Трябва да поемем отговорност, първо аз. Трябва да се справим по-добре. Когато поемете тази работа, разбирате естеството ѝ. Искам да оправя нещата тук. Ще се опитам да върша възможно най-добрата работа. Миналата година имахме невероятни времена, когато хората мислеха, че ще изпаднем", сподели Лампард.

Поражението на Евертън означава, че те вече са изравнени по точки с последния Саутхемптън и вече са загубили 10 пъти в лигата този сезон. Бъдещето на Лампард като мениджър остава несигурно, докато феновете продължават с протестите си срещу борда.