Отборът на Тотнъм постигна изключителен обрат от 1:2 до 3:2, за да отстрани Саутхемптън в преиграване от 4-тия кръг на ФА къп, изигран на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". След като първо гостите направиха пълен обрат и водеха с 2:1 до 78-та минута, голове на Сон и Лукас Моура оформиха крайния резултат, който праща състава на Жозе Моуриньо напред в следващата фаза на състезанието. 

32 снимки

Двубоят започна по най-добрият начин за състава на Моуриньо. В 12-та минута, след атака по левия фланг, Райън Сесеньон намери Танги Ндомбеле на стрелкова позиция, а ударът на французина рикошира от тялото на Джак Стивънс, за да намери вратата на "светците".

Радостта на домакинските фенове изтрая обаче само около 22 минути. Бърза контраатака на водения от Ралф Хазенхютъл отбор завърши с удар на Нейтън Редмънд от труден ъгъл, който беше отразен от Юго Лорис, но след добавката на Шейн Лонг резултатът вече беше изравнен. 

Гостите продължиха да са по-активния тим и в 71-та минута заслужено поведоха в резултата. След чудесен пробив през центъра на Редмонд крилото успя да намери Дани Ингс, който успя да финтира Серж Орие, и пласира много премерен удар в долния десен ъгъл на вратата на Лорис за 2:1. 

В този момент обаче "шпорите" намериха изведнъж съживителни сили и намериха шокиращи две попадения. След двойна комбинация между Деле Али и Лукас Моура, последният получи топката на границата на наказателното поле на Саутхемптън и не остави никакви шансове на Ангъс Гън за 2:2 в 78-та минута. 

Драмата обаче щеше да стане пълна в 87-та минута. Хюн-Мин Сон беше въборен в наказателното и поле и главният съдия на срещата не се поколеба да посочи точката за 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно кореецът, който не сбърка, за да прати своя тим напред в турнира, където Тотнъм ще се изправи срещу Норич.