Словесна война се заражда между мениджъра на Евертън Роналд Куман и наставника на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Специалния не пропусна да се заяде с „карамелите” още преди мача от 4-ия кръг на Висшата лига, който завърши с категорична победа 4:0 за „червените дяволи”.

Моуриньо си направи сефтето срещу Куман

„Излизаме срещу тим, който изхарчи 140 милиона паунда. Очивидно ще играем срещу отбор, който иска да си осигури място в топ 4”, били думите на Моуриньо, които впоследствие вбесиха Куман.

Моуриньо: Това бе най-доброто ни представяне

В отговор на казанато мениджърът на Евертън заяви, че Моуриньо трябва да бъде малко по-голям реалист.

„Ако някой в тази стая и извън нея мисли, че това е реалистично изказване, моля коментирайте на воля. Бъдете реалисти. Не съм доволен от старта на сезона, но моля наистина бъдете реалистично настроени спрямо тима. Нуждаем се от време, но във футбола е трудно”, каза Куман.

Лукаку: Не бяхме достатъчно клинични

„Не бях впечатлен от Юнайтед, което може би е странно с оглед на резултата. Не заслужавахме такава загуба”, допълни той. 

След този успех Манчестър Юнайтед събра актив от 13 точки, но остава на втора позиция заради по- лошата голова разлика от Манчестър Сити, докато Евертън е с 4 точки и е осемнайсти.