Отборът на Кристъл Палас постигна драматична победа над Брайтън в понеделнишкия сблъсък във Висшата лига. Тимът на мениджъра Рой Ходжсън взе важните три точки с попадение дълбоко в добавеното време. Успеха за лондончани осигури Кристиан Бентеке, който се разписа в петата от даденото от съдията продължение.

Домакините бяха далеч по-добрия тим в срещата, но въпреки това в крайна сметка останаха с празни ръце. Футболистите на Брайтън отправиха цели 16 удара по посока вратата на своя противник, но отбелязаха само веднъж. От своя страна, тимът на Палас, който владееше топката в едва 25% от игровото време, вкара две попадения с единствените си два точни удара.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Резултатът бе открит именно от лондончани в 28-ата минута, за попадението на Жан-Филип Матета ще се говори дълго време. Джордан Аю получи топката на десния фланг и центрира в наказателното поле, където французинът елегантно пое топката, завъртя се и с гръб км вратата с пета успя да насочи коженото кълбо в мрежата за ужас на слисания страж на домакините.

Брайтън успя да изравни в началото на втората част чрез Жоел Велтман.

Когато всичко клонеше към равенство, на сцената на стадион „Амекс” се появи опитният Кристиан Бентеке. Таранът реализира с мощно воле след подаване на Андрос Таунзенд.

Така след спечелените три точки Кристъл Палас се изравни с тима на Лийдс и заема тринадесета позиция във временното подреждане. Брайтън пък е шестнадесети с 26 пункта.