Живата легенда на Манчестър Сити Серхио Агуеро отново е изразил недоволството си от начина, по който се отнася към него мениджърът Хосеп Гуардиола, твърди изданието Goal.com.

Според източници близки до аржентинския национал, голмайстор №1 за всички времена на „гражданите” смята, че треньорът се отнася несправедливо към него. Не е изключено, ако ситуацията не се промени, 29-годишният играч може да поиска трансфер.

Зависим ли е Ман Сити от определен играч?

Кун Агуеро счита, че неговите постижения от предишните сезони и опитите му да адаптира играта си така, че тя да пасва на стила, който Пеп налага, се считат за даденост и не получават нужното уважение. Острието дори вярва, че това е някакъв начин Гуардиола да го прогони от клуба.

Хората от най-близкото обкръжение на треньора твърдят, че той самият няма никакъв проблем с Агуеро. В същото време специалистът не за първи път вижда тенденция у играча да променя настроението си, когато остане извън титулярите.

Една от причините Сити да се откаже от идеята за привличането на Алексис Санчес през януари е тъкмо задоволството на Пеп от усилията, които Агуеро и Габриел Жезус полагат  в ролята на „деветки”.

Гуардиола иска да запази усмивките на Агуеро и Жезус

Въпреки всичко това Агуеро все още счита, че Пеп има някакъв проблем с него и се опитва да скъси кариерата му на „Етихад”. Изглежда ситуацията от миналия сезон отново се повтаря, като тогава отново имаше информации за дрязги между двама от най-важните в съблекалнята на Сити. Преди около 12 месеца Агуеро отново се чувстваше като чужд в отбора заради това, че Гуардиола искаше от него да направи някои корекции в поведението си на терена. Стигна се дотам, че в интервю след мач аржентинецът дори заяви, че клубът трябва да реши дали има нужда от услугите му или не.

През лятото имаше важни разговори между футболиста и президентът на Сити Халдуун Ал Мубарак, в които босът увери, че ситуацията ще се промени, а проблемите между него и треньора ще бъдат разрешени. Агуеро се почувства поласкан от директната молба да остане в клуба, но явно бившият ас на Атлетико Мадрид наскоро е стигнал до извода, че реално промяна не е настъпила.