Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е изправен пред предизвикателство, за да запази усмивките по лицата на Серхио Агуеро и Габриел Жезус. Той заяви, че се старае двамата да бъдат щастливи и това е много важно за баланса в неговия отбор.

„Разбира се, че те искат да играят. Знам, че когато не са на терена, са наистина тъжни. Положението е същото и с другите момчета, които не са на терена в този момент. Агуеро и Габриел могат да играят заедно, но аз предпочитам да бъдем с по-специфични крила и да играем само с един нападател“, коментира Гуардиола.

„Няма как да останем непобедени до края на сезона. Рано или късно ще загубим някъде и тогава ще започнат много дебати относно нашия начин на игра. Това е част от футбола и е неизбежно“, добави Пеп.

„В момента предпочитам да играем с един нападател. Искам да видя съревнованието между двамата. И двамата са наясно, че изисквам максимума от тях и трябва да се представят на много високо ниво във всеки един момент. Знаят, че ако не се представят добре, аз имам като смяна друг футболист на същото топ ниво, който няма да се поколебая да използвам като смяна. Ние може да играем с двама нападатели и сме го правили. Играхме 10 минути срещу Фейенорд, в които Агуеро и Габриел бяха заедно на терена“, каза още мениджърът на Манчестър Сити.