Поредният контузен защитник в Ливърпул Джо Гомес продължава възстановяването си и вече тича и работи с топка. Централният бранител на Ливърпул скъса кръстни връзки на тренировка с националния отбор на Англия и продължава възстановяването си на базата на английския гранд в Къркби.

Гомес е аут от игра от ноември насам, след като нарани лявото си коляно и се очаква да пропусне останалите мачове до края на сезона.

Това беше голям удар за Ливърпул, но 23-годишният футболист вече показва позитивни нотки от възстановяването си, като работи успоредно с Върджил ван Дайк, който също е с подобна травма. Нидерландецът е по-напред с тренировките от Гомес, като Ван Дайк има някакъв шанс да се завърне в игра за последните срещи от кампанията за отбора, воден от Юрген Клоп.

Във видео, споделено от неговия профил в Instagram, Гомес публикува как тича във вътрешна зала в базата на отбора в Къркби и провежда леки тренировки с топка във фитнеса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Gomez (@joegomez5)

Съобщението на Гомес бе кратко, описвайки ситуацията като ‘стъпка по стъпка’, но определено знаците му са позитивни за завръщане към пълните занимания с отбора.