Антонио Конте е обвързан с Тотнъм до края на настоящата кампания. Все още не е договорено удължаване и италианският треньор не се ангажира, когато го натискаха относно бъдещето му във Висшата лига. Опитният тактик има два успешни престоя в Серия А съответно с Ювентус и Интер, където спечели няколко отличия, включително четири вътрешни титли. Сега Конте подхрани спекулациите за потенциално завръщане в родината си, въпреки че в момента се наслаждава на "празника на футбола" в Англия.

"Това е второто ми преживяване в Англия след Челси и съм живял само в Лондон, има невероятна атмосфера на стадиона. Това е празник на футбола, така че в този смисъл те кара да се влюбиш. Но никога не забравяш първата си любов и Италия винаги ще бъде на първо място.

Връщам се у дома, Италия е моят дом и винаги е страхотно да съм тук. Освен това да се върна на "Сан Сиро" след 21 месеца, с два прекрасни сезона в Интер и това, което всички споделихме заедно, това наистина ми дава силни емоции. Медиците ми казаха да остана спокоен през първите 15 дни, помолиха ме да не се връщам, но чувството ми за отговорност и дълг да бъда близо до отбора ме накара да избързам малко. Справям се добре с това, но определено не мога да накарам гласа ми да се чува по начина, по който бих искал от играчите по време на игра", заяви Конте пред Скай Италия.

Конте ще се надява, че неговите играчи ще излязат победители срещу Милан във вторник вечерта, за да се върнат с преднина в Лондон преди реванша от осминафиналите от Шампионската лига на 8 март.