Отборите на Евертън и Тотнъм не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига. Това бе и дебютния мач начело на Антонио Конте начело на „шпорите“ в първенството.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

„Карамелите“ обаче бяха по-добрият отбор на терена, но не успяха да стигнат до попадение. В 61-ата минута съдията отсъди дузпа за домакините, след като разгледа ситуацията със системата ВАР. Тогава вратарят Юго Лорис спъна Ричарлисон, който го преодоля в наказателното поле. Решението обаче бе оправдано с това, че стражът е успял леко да докосне топката.

Три минути преди края на двубоя влезлият като резерва Джовани Ло Селсо отправи много хубав удар, но Джордан Пикфорд показа отличен рефлекс и отби топката в гредата.

В добавеното време на мача Мейсън Холгейт, който също се появи като резерва, получи червен картон за нарушение срещу Пиер-Емил Хойберг.

Така обаче Тотнъм остава на девето място с актив от 16 точки и все повече започва да изостава от лидерите. Евертън пък е 11-и в класирането с една точка по-малко от лондончани.