Юрген Клоп каза, че е редно да бъде разчупен и да мисли трезво, когато става въпрос за ротацията в отбора на Ливърпул в мачовете до края на годината. „Червените” стартираха тежкия си месец декември с победа – 5:2, срещу градския съперник Евертън в сряда, когато Клоп изненадващо остави на пейката Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън.

Журналист твърди: Ливърпул прави два големи трансфера в най-скоро време

Сега за мърсисайдци им предстои пътуване до южния бряг за визита на Борнемут идната събота, като за 22 дена отборът ще изиграе минимум седем мача, включително и пътуване до Катар за Световното клубно първенство.

Запитан как играчите реагират с дадената почивка, Клоп сподели: „В този момент трябва да сме много умни. Не мога да обяснявам нещата просто всеки път, а те трябва да ме разберат, без да е нужно да им казвам. Благодарен съм, че това е така. Не взимам решенията си току така. Винаги има причини и момчетата ги разбират. Нямаме много време за почивка и мислим за актуалната ситуация, но трябва да опитаме. Когато си футболен фен, ти избираш „най-добрите 11”, но това не е FIFA или PlayStation. Трябва да правим такъв тип промени. Ако имаме тази възможност, ще го правим”, бе коментарът на 52-годишния германец преди дуела с „черешките”.

Клоп засили сметката си за уволнени от него треньори във Висшата лига

Джердан Шакири взе участие като титуляр в Премиър лийг за пръв път от 30-и януари в мача с Евертън, а Клоп е останал много доволен от представянето на швейцареца на „Анфийлд”. „Шак бе на дваж пъти контузен и му трябваше време да се завърне. През това време отборът печелеше много точки и не трябва да бъдеш разочарован, ако не играеш, защото не е умно. Не очаквам да си на топ, топ ниво, когато влезеш след такава пауза на терена, но очаквам да видя желание, че можеш да си достатъчно добър – Джердан го показа.Това беше наистина добро шоу от отбора, след като имахме здрави тренировки и тежка програма. Никога не знаеш какво ще стане на 100%, но съм доволен от това, което стори тимът ми. Мачът с Евертън беше само един и трябва да покажем същото и уикенда. Имаме само три дена за подготовка, така че трябва да сме с правилни убеждения за стартовия състав”, призна още Клопо.

Милнър: Великолепно е, че мениджърът може да ротира състава

Победа срещу Борнемут ще гарантира на Ливърпул първото място във Висшата лига на Англия на Коледа, което ще е за четвърти път в последните 11 сезона. „Червените” са единственият отбор, който не се възползвал досега от добрата си позиция на Коледа и след това не е триумфирал с титлата, но Клоп призна, че няма притеснение по тази тема. „Казвал съм го неведнъж, ще го повторя – не ме интересуват тези числа, статистики и история. Това е животът, ще има хора, които биха празнували и такива, които ще се притесняват. Не слушам нито една страна, ако трябва да бъда честен. Искаме да опитаме да победим Борнемут, а това, което ще е на Коледа – не притеснява. Знаем, че сме в трудна ситуация с предстоящите мачове, но приемаме фактите и продължаваме. Трябва да се справим с това. Намираме се в добро настроение и се нуждаем от късмет всички играчи да са здрави”, завърши Юрген Клоп.