Дарвин Нунес бе привлечен за 64 милиона паунда в Ливърпул от Бенфика през лятото на 2022 г. Очакваха се големи неща от него в Мърсисайд, но редица пропуснати шансове поставиха под въпрос приноса му към играта на отбора. Нападателят имаше нещастие на моменти, като ВАР му попречи да добави 12 гола към сметката си, а Юрген Клоп е доволен от напредъка, който неговият играч постига, докато Ливърпул продължава да го развива.

"Дарвин наистина е там, където трябва. Всеки може да види. Той е истинска заплаха. Голът, който "вкара" беше супер реакция и супер завършване. Използвайки скоростта си и в двете посоки, в нападение и в защита, това е наистина добро. Той е още младо момче. Всеки може да види, че той ще стигне далече, това е без съмнение. Но за нас той вече е изключително важен", сподели Клоп.

Нунес никога не се е криел от критиците си и продължава да предизвиква хаос всеки път, когато излезе на терена, като очакванията са, че той ще се превърне в сериозна заплаха за противниковите защити, след като се адаптира напълно към живота във Висшата лига.