Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отхвърлил твърденията за разрив в отношенията му с капитана на отбора Джордан Хендерсън. Медиите в Англия побързаха да скалъпят интрига между двете страни, след като халфът бе заменен в 72-ата минута от Джердан Шакири и не последва поздрав между капитана и мениджъра. Все пак Хендерсън бе привикан от германеца и се поздрави с него, а това даде „хляб” на медиите в Англия.

Клоп обаче описа тези информации като „ла*няни”, тъй като след края на дуела с „червените дяволи” капитанът на Ливърпул е преминавал през задължителния допинг-контрол.

„Можех да изкрещя, но Хендо дори не беше там. Беше подложен на допинг-контрол. Това са глупости и нищо не се случи след мача. Бяхме напълно добре. Говорихме за възможностите, които имахме по време на мача. След това се прибрахме вкъщи. По отношение на стиуацията, когато стана смяната, то всичко бе недоразумение. Ясно е на всички. За мен, когато играч излезе на терена, става ясно – ръкуваме се”, сподели Клоп пред медиите.

„Но и аз съм част от тази ситуация. Не казвам, че футболистите трябва да ме чакат, докато се освободя от задълженията си. След това Хендо напусна към пейката. Той благодари на публиката, а аз не го поздравих, затова се обърнах към него и му казах да се върне и да се ръкува с мен”, продължи Клоп.

„Всеки обаче ми каза: „Не, не, не, той искаше да се ръкува с теб, но ти не бе готов”. Ето така работят недоразуменията в живота. Това е – нищо не се е случило, за което да се тревожим”, завършва Юрген Клоп.

Следващата задача за тима на германеца в преследването на титлата в Англия е домакинство на Уотфорд в сряда – 27-и февруари, от 22:00 часа. Срещата ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.