Че битката между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е най-голямата на Острова, е всезнаен факт от всички. Въпреки четвърт век наслада от страна на „червените дяволи” върху страданията на „мърсисайдци”, в последните години събитията се размениха. Ливърпул е близо до това да си върне върха в Англия през тази година, докато Юнайтед страда от хаотичност, откак Сър Алекс Фъргюсън се оттегли от кормилото на отбора.

Медиите в Англия твърдят за прелюбопитен разговор между временния мениджър на Юнайтед Оле Гунар Солскяер и играчите му след мача с Ливърпул в неделя (0:0).

Норвежецът е споделил на своите футболисти, че Ливърпул е несъстоятелен да спечели тазгодишната битка за титлата в Англия, борейки се с Манчестър Сити. Точката на „Олд Трафорд” от миналия кръг постави Ливърпул еднолично на върха, като отборът има точка предимство пред преследвача Ман Сити след 27 изиграни мача.

Въпреки това отборът на Юрген Клоп има една победа в последните си четири мача в лигата, а Солскяер бил усещал, че „червените” не са способни да триумфират с титлата в средата на май.

„Oле е бил много краен с играчите си след дуела с Ливърпул и им е заявил, че този отбор не може да пребори Манчестър Сити за титлата. Солскяер считал, че Ливърпул е еднообразен, с липса на творчество в атака. Същевременно норвежецът е споделил, че Юнайтед бил много по-добър отбор от Ливърпул”, твърдят медиите в Англия.

Ливърпул приема Уотфорд в сряда вечерта на „Анфийлд” в междинен 28-и кръг в Англия, докато Сити ще домакинства на Уест Хем на „Етихад”.