Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи интересно изказване преди шампионатния двубой срещу Уотфорд в сряда вечер. Германецът заяви, че голяма част от неговите играчи никога не са ставали шампиони във Висшата лига, затова трябва всячески да грабнат възможността, която им се предоставя.

Гледайте Ливърпул-Уотфорд на 27 февруари от 22 часа пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA!

В неделя мърсисайдци записаха само нулево реми при гостуването срещу Манчестър Юнайтед в голямото дерби на английския футбол. То ги остави на първо място във временното класиране, ала само с точка преднина пред втория Манчестър Сити. До края на шампионата остават 10 кръга и затова всяка евентуална грешка ще струва скъпо.

„Няма нужда да гледаме към всички оставащите мачове до края на сезона. Ние нямаме кой знае какъв опит по отношение на спечелването на Висшата лига. Представянето ни обаче е толкова позитивно. Ако се съди просто за момента и се отчита възможността пред нас, всичко е наред”, заяви Клоп.

„Ако обаче се вземат под внимание една, два или три седмици назад във времето, когато изпуснахме точки, когато допускахме голове, докато мислехме, че сме длъжни да победим, това прави животът не чак толкова комфортен. Това е истината. Обикновено в ситуация, при която можеш да станеш шампион за първи път през живота си – за много наши фенове случаят е тъкмо такъв, както и за много от играчите ми – това си е просто чиста възможност, която си длъжен да използваш.”

„Няма как да спечелиш мач, без да играеш в защита и да си концентриран в дефанзивен план. Когато печелим мачовете си с 3:0 или 4:0, сме се защитавали невероятно добре. Срещу Борнемут се бранехме по такъв начин и отбелязахме голове.”

„Трябва да сме сигурни, че можем да почувстваме шанса и да го използваме. Срещу Уотфорд ще бъде труден мач, разбира се. Те се намират в силна серия и умеят няколко различни стила футбол.”

„Направихме нужния анализ: срещу отборите от топ 6 те не разчитат на владение на топката, а преминават в контраатака, като използват добре и статичните си положения. Солидни са при „вторите топки”, а също при играта дълбоко в отбрана. Когато се изправят срещу останалите в лигата, те са доста по-активен тим.”

„Трябва да сме готови и за двата сценария, но най-вероятно ще владеем топката повече от тяхв в мача и ще трябва да измислим нещо с нея. Това без никакво съмнение ще бъде тежък шампионатен мач срещу добър съперник”, завърши наставникът на „червените”.