Спортният директор на Ливърпул Били Хорган сподели, че бордът на клуба ще даде възможност за големи харчове на Юрген Клоп през лятото. Това ще се случи без значение от крайните резултати на лидера в класирането на Висшата лига към 27-ия кръг.

Ливърпул похарчи 247 милиона паунда през 2018-а година, взимайки Върджил ван Дайк, Алисон Бекер, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири, като преди това се раздели с Филипе Коутиньо за 142 милиона паунда в Барселона.

Извън трансферите, Ливърпул отчете рекорден приход от 125 милиона паунда към края на май месец 2018-а година, а отборът ще продължи да инвестира още повече средства, за да стане доминантна сила в Англия и в Европа.

„Клубът се развива с невероятни темпове последните четири години. Именно заради това ще продължи да подсилваме зоните на терена, в които е нужно. Работим във всяко едно начинание заедно”, сподели Хорган пред fcbusiness.

„От наша гледна точка това, което виждате, е продължение на представянето на терена и реинвестирането в клуба. Това е най-важното от наша гледна точка и нищо не трябва да отвлича вниманието от успешния състав, с който разполагаме. Поставяйки Юрген Клоп и момчетата от отбора на позиция да се състезават на най-голямо ниво – това е нашата цел. Искаме да имаме принос за възможността отборът да се развива добре и да можем да стимулирахме приходите да нарастват обратно в екипа”, завърши Хорган.

Изказването на Хорган пък дойде преди нулевото равенство на тима от Мърсисайд в голямото дерби на Англия - срещу Манчестър Юнайтед (0:0).

За трите и половина си години начело на Ливърпул (октомври 2015-а) Юрген Клоп е похарчил 382 милиона паунда за нови футболисти на "Анфийлд", докато от Мърсисайд са си тръгнали 26 играчи срещу 290 милиона лири.

Справка с конкурента на Ливърпул – Манчестър Сити, от лятото на 2016-а година досега насам, то Хосеп Гуардиола е похарчил 520 милиона лири за закупуването на 22 играчи. Продадените играчи от Хосеп Гуардиола за трите му години са докарали на Сити близо 160 милиона паунда.