Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали нападателя на тима Даниел Стъридж и намекна, че влиза в плановете му за новата кампания в Англия. Англичанинът прекара втората половина от миналия сезон в тима на Уест Бромич Албиън, където игра под наем, но отново бе застигнат от контузия и взе участие в едва шест мача за „дроздовете“. Стъридж дори не успя да отбележи гол за тима от Бирмингам.

След края на сезона нападателят се завърна на „Анфийлд“, а от началото на подготовката на „червените“ показва отлична форма. Той игра и в петте мача на Ливърпул до този момент и определено впечатли с изявите си.

Клоп сподели, че ще разчита на Стъридж през новия сезон и допълни, че той може да се превърне в ключов играч за „мърсисайдци“.

„Няма никакво съмнение и никой никога не се е съмнявал относно неговите качества. В момента той изглежда наистина добре, ако трябва да бъда честен. Това е страхотно, както за него, така и за нас“, коментира Клоп в интервю за официалния сайт на клуба.

„Моментът е много важен за него. Разговарям с него за това как се чувства. Не искам да го правя най-силния физически футболист в състава. Най-силният физически в състава не може да играе футбол  като Даниел Стъридж и няма възможност той да бъде този тип играч, маратонецът на отбора, но може да бъде много решаващ футболист за нас. Той се намира в добър момент и се надявам да продължи по този начин“, каза още германският специалист.