Дивок Ориги и Симон Миньоле могат да бъдат първите жертви на лятната чистка, която подготвя мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

Мърсисайдци планират да се разделят с до 7 футболисти от първия отбор като се надяват за тях да получат около 70 милиона паунда.

Към Ориги интерес има от Валенсия, а фактът, че и в предсезонната подготовка белгиецът не успява да впечатли, го прави сигурен напускащ.

23-годишният нападател се завърна на "Анфийлд" след престой под наем във Волфсбург, където вкара само 6 гола в 34 мача, заради което и не бе викнат в националния отбор на Бегия за Световното.

Ливърпул обаче оценяват Ориги на 27 милиона паунда, което е сума, която може и да не е по вкуса на Валенсия.

Миньоле също изглеждащ сигурен напускащ. Той бе втори избор за вратар след Лорис Кариус, а след привличането на Алисон Бекер вече няма никакво място за него. Ливърпул ще се надява на трансферна сума от около 10 милиона паунда. Интерес има от Фулъм, Бешикташ, Наполи и Барселона.

Друг претендент за напускане е Дани Ингс, който бе оставен в Ливърпул вместо да замине с отбора за турнето в САЩ. Към него желание са проявили Лестър, Саутхемптън, Кристал Палас и Нюкасъл.

Сърбинът Марко Груич най-вероятно ще подпише нов договор с Ливърпул, но само ако се съгласи да премине под наем в Кардиф. Друг кандидат за отдаване под наем е Шеджи Оджо, а по-скоро продадени ще бъдат Лазар Маркович и Педро Чиривела.