Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп намекна, че присъствието и класата на Манчестър Сити през последните години във Висшата лига прави спечелването на титли от другите отбори все по-трудна задача. 

"Мръсисайдци" бяха официално коронясани през тази седмица, след като получиха титлата в последния си мач на "Анфийлд" за сезона. Хората на Клоп победиха Челси с 5:3 и след срещата празненствата вече можеха да започнат. 

Германският специалист се опита максимално да се наслади на момента, подчертавайки, че да печелиш редовно при подобна конкуренция е изключително сложно, вероятно хвърляйки лек намек към предишните успехи на Манчестър Юнайтед в периоди преди засилването на градския опонент. 

"Хората казват, че винаги трябва да печелиш повече купи и титли, за да се докажеш. Истината обаче е, че това е много трудно", започна той с широка усмивка на лице. 

"Миналият сезон имахме 97 точки, сега имаме 96. Тогава не получихме трофей, въпреки че в предишните 800 години със сигурност щяхме да получим, но сега все пак го взехме. С Манчестър Сити наоколо е малко по-сложно. Те не бяха на същото ниво преди години, когато други отбори печелеха. Това ме кара да се чувствам много добре, за момента", завърши любопитното си изказване Клоп.