Шампионът на Висшата лига за сезон 2019/20 Ливърпул няма да отстъпи от педала на газта след първата си титла от 30 години насам, като все още има накъде да се подобрява, заяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп.

getty images
24 снимки

„Червените“ най-накрая вдигнаха дългочакания трофей в сряда пред празния Коп заради пандемията от коронавирус, след успех над Челси с 5:3 в последния си домакински двубой за сезона. Възпитаниците на Клоп спечелиха Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство миналата година, но германецът предупреди, че техните съперници ще се опитат да скъсят дистанцията до тях догодина.

„Шампиони сме на Англия, на Европа и на света. Знам как звучи това, но е истината. Невероятно е, ако трябва да бъда честен. Няма да спрем до тук. Можеше да е по-добре, но можеше да е и по-лошо, ако не бяхме победили Челси... тези момчета са специални. Много съм горд, че играхме открит футбол и, разбира се, отбелязахме добри голове. Невероятни голове, супер футбол, който ни позволява да се наслаждаваме на останалата част от нощта. Разбира се, имаме място и потенциал за подобрение и ще работим върху това. Но очевидно не сега. Имаме парти, след което трябва да се възстановим и да пътуваме за мача с Нюкасъл. Имаме 96 точки и би било много добре, ако успеем да вземем 99. Ще бъде трудно, но кой се интересува и срещу Челси беше много трудно. Те са толкова добър отбор, но моите хора така или иначе го направиха", заяви Юрген Клоп.

Ливърпул може да завърши впечатляващия си сезон с 99 точки при успех над Нюкасъл в последния кръг от кампанията.