Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бе много словоохотлив след разгрома с 0:5, който Манчестър Сити нанесе на неговия тим във Висшата лига. Германецът просто лаконично определи резултата като ужасен.

Ман Сити побърка Ливърпул в дербито, Мане помогна с безумно влизане

Загубата беше първа за мърсисайдци от началото на сезона и най-тежката за Клоп, откакто той пое руля на „Анфийлд”. До голяма степен тя бе обусловена от изгонването на Садио Мане в края на първото полувреме, когато нападателят скочи с високо вдигнат крак и удари в лицето вратаря Едерсон Мораес.

„Какво може да се направи? Следобедът беше много лош за нас. За някои събития ние носим отговорността, а за други - не”, каза Клопо.

„Най-лошото място, където можеш да останеш с 10 души, е може би Манчестър – срещу когото и да било от двата тима.”

„Г-н Мос (главният съдия – б.р.) беше много близо до това да ме прати на трибуните. Не знам какво си е помислил, аз просто казах на четвъртия съдия, че за мен фаулът на Садио Мане не е за червен картон.”

„Каквото и да се случи, беше инцидент. Садио не го е направил нарочно. Садио се чувства зле, а ние се надяваме състоянието на вратаря да не е толкова сериозно. Трябва да преглътнем това решение. Загубихме мача, не бяхме чак толкова лоши в началото му. Сега е нужно да демонстрираме реакция. Наистина се надявам хората, които трябва да отсъдят за тази ситуация, да мислят за футбол. Това беше инцидент.”

„Моят най-голям проблем днес бе, че имахме няколко страхотни положения да отбележим, а не се възползвахме. Първият им гол беше наистина ненужен. Не играхме умно.”

„Решаващата ситуация беше червеният картон. Не считам това нарушение за лошо. Видях вратаря и той е окей. Да, отначало изглеждаше зле, но е малшанс да играеш срещу Сити с 10 души. После се усети липсата на интензивност от момчетата, които играха през миналата седмица (по време на паузата за националните отбори – б.р.). Не показахме много верни решения днес.”

„По принцип е възможно да се справиш по-добре с 10 души срещу Сити. Резултатът е ужасен за нас, а за Сити – фантастичен”, заключи германският специалист.