Нападателят на Евертън Ричарлисон е изненадваща цел за летен трансфер на мениджъра на градския враг Ливърпул – Юрген Клоп. Бразилското издание UOL Esporte потвърждава, че германският наставник е провел среща с агента на футболиста, на която са били разисквани амбициите на футболиста и евентуална подобна сделка.

„Карамелите” закупиха Ричарлисон с трансфер за 35 милиона паунда през лятото от Уотфорд. Добрите изяви за „стършелите” му спомогнаха за този трансфер, а силните игри му донесоха и осем мача за националния отбор на Бразилия. През този сезон той има 12 гола в 30 мача за Евертън.

Медията в Бразилия твърди, че агентът на футболиста Ренато Веласко е отишъл лично до къщата на Юрген Клоп, като там е било дискутирано евентуалното привличане на футболиста на „карамелите”. Изданието твърди, че Ричарлисон е трансферна цел и на испанския шампион Барселона, като испанците опитаха да го закупят през зимата, но без успех.

В исторически план от 1892-а година досега точно 20 играча са преминавали с директен трансфер от Евертън в Ливърпул. Първият е през 1892-а, когато Том Уайли акостира при Ливърпул от "сините", а последната сделка датира от 2002-а година, след като мозамбикът с португалски паспорт Абел Шавие регистрира трансфер от „Гуудисън Парк” на „Анфийлд”.