Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше щастлив след победата с 1:0 над Манчестър Сити в дербито от 19-ия кръг на Висшата лига. Германецът коментира, че е доволен от момчетата си, които успяват да поддържат темпото, което лидера в класирането Челси налага.

Успехът над „гражданите“ съхрани разликата от 6 точки между „сините“ и мърсисайдци. Клоп отчете 13-те поредни победи, които лондончани вече имат на сметката си и реши леко да ги подкачи.

„Те спечелиха 13 мача поред. Това никак не е зле. Можете ли обаче да си представите колко дразнещо, когато си направил 13 поредни победи, а все още има отбор, който изостава на само 6 точки от теб?“, каза Клоп.

„В това първенство всичко е невероятно трудно. Ние не можем да си позволим да гледаме към Челси. Те са изумително силен тим и се намират в забележителна серия. На нас ни остава единствено да печелим мачовете си и да видим къде ще стигнем по този начин.“

„Дали ние можем да направим нещо подобно? Ще е нужно да спечелим 14 мача поред. Никой не вярва, че е по силите ни. На нас ще ни бъде достатъчно трудно да спечелим срещу Съндърланд. Наясно съм какво трябва да сторим, за победим в този мач, но не и как да стигнем Челси“, допълни Клоп.