Капитанът на Англия и голмайстор на Мондиал 2018 Хари Кейн бе доста критичен преди старта на Англия в новосформирания турнир Лига на нациите.

Стрелецът на Тотнъм бе едноличен лидер по брой отбелязани голове по време на надпреварата в Русия, но счита, че представянето му по терените е могло да бъде доста по-солидно. Кейн отбеляза шест гола – един срещу Колубмия, два срещу Тунис и хеттрик срещу Панама, а представянето му донесе първи полуфинал на Англия от 28 години насам.

Нападателят не се представи на висота по време на полуфинала с Хърватия, когато можеше да удвои аванса на „трите лъва” през първото полувреме, но отблизо не успя да порази вратата на „ватрените”. Впоследствие Англия отпадна, докато Хърватия преклони глава на финала от Франция. Албионците загубиха и в срещата за трето място срещу Белгия, оставайки четвърти.

Саутгейт и ФА в преговори за нов контракт

„Ако трябва да бъда честен с вас, можех да се представя доста по-добре на Световното първенство в Русия. Чудесно е, че отбелязах някои красиви голове, както и други, които бяха важни. Но има неща, които не ми харесаха в играта ми”, каза Хари Кейн пред медиите в Англия преди мача на отбора с Испания.

„Спомням си, че когато се завърнахме на Острова си говорих с хора, казвайки им, че щом съм спечелил Златната обувка на Мондиал е добре. Това значи, че съм стигнал по-високо ниво в кариерата ми. Вълнуващо е, но можех да покажа още”, продължи Кейн.

„Чувствам се напълно готов отново да играя за Англия, а сезонът ми стартира добре, що се отнася от клубна гледна точка. Надявам се да мога да пренеса силните си игри с екипа на Англия”, завърши Хари Кейн.