Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт вече е в разговори с Футболната асоциация за новия си договор с тима на "трите лъва".

Един от шефовете в ФА - Мартин Глен, смята, че Англия има недовършена работа, визирайки закрепването на Саутгейт като национален селекционер поне за още три години. Сегашният контракт на селекционера е до 2020 година. Цялата футболна общественост в страната е на мнение, че Саутгейт трябва да остане начело на тима поне за още два големи международни форума - Европейското първенство през 2020-а и Световното в Катар през 2022-а година.

"Харесвам работата си. Харесвам момчетата, щабът е фантастичен. Всичко е перфектно. Имаме някои наистина качествени играчи. Но моят фокус е върху мача с Испания", каза още той.

Англия достигна до четвъртото място на Световното в Русия - нещо, което страната не бе правила цели 28 години, именно под ръководството на 48-годишния специалист от Уотфорд.

Световният шампион от 1966 година започва новия турнир - Лига на нациите, с двубоя срещу Испания на "Уембли". В групата на англичаните е също и Хърватия.