Англия в момента е един неопитен отбор, който е показал добра спойка и отборен дух по време на Световното първенство в Русия. И именно това може да се превърне в основата на един бъдещ успех на по-сериозно ниво, смята бившият капитан на германския национален отБор по футбол Филип Лам.

"Лам заяви, че в момента Англия му напомня отбора на Германия, който на два пъти стигна до трето място на Световните първенства (през 2006 и през 2010 година), преди да стъпи на върха през 2014-а година. Англичаните също стигнаха до 3-а позиция на Мондиала в Русия под ръководството на амбициозния треньор Гарет Саутгейт.

"Това, което видях на терена, е един добър и функциониращ отбор. Смятам, че имат добри шансове да постигнат още и нови успехи, защото отборът на Англия е млад”, заяви Лам, който стана световен шампион през 2014-а година.

"Всеки един от тях помага на съотборниците си и ако това продължи, ще им бъде от голяма полза . Добрият отборен дух е това, което ще ти гарантира успех.”

"Като гледам историята на нашия отбор от 2006-а до 2014-а година, това написа нашата история- всеки от нас познаваше отлично другия, както на терена, така и извън него”, заяви още бившият капитан и на Байерн (Мюнхен).

Англия се връща в битките в събота срещу Испания в първия си мач от турнира Лига на нациите. Във вторник пък в Лестър ще играе контрола срещу Швейцария./БТА