Всяка хубава приказка си има своя край. Явно и по този начин стоят нещата с доверието на феновете на Арсенал към дългогодишния мениджър на отбора Арсен Венгер. Защото вече почти никой не го иска начело на клуба.

Организираният тръст на привържениците на "артилеристите", който има и малък процент от акциите на клуба, обяви резултатите от мащабно изследване на фенските нагласи по въпроса "Трябва ли да остане Арсен Венгер начело и следващия сезон". И резултатите са смущаващи за французина. 

Цели 88% от запалянковците искат той да бъде уволнен през лятото. И още по-фрапиращото е, че само скромните 7% искат 68-годишният мениджър да запази поста си, докато останалите нямат мнение по въпроса. 

Тези резултати ще бъдат предоставени на изпълнителния директор Иван Газидис и от тръста ще настояват ръководството да ги има предвид. Венгер има договор до 30 юни 2019 г., но се очаква в края на сезона да има разговор с боса Стан Крьонке и съдбата му да бъде решена тогава. 

"Това изследване сред феновете на Арсенал показва само едно - те категорично искат Венгер да се махне. Проведохме и разговори с респондентите, които показаха огромно уважение към постиженията му до момента, но са на мнение, че повече не трябва да остава начело за доброто на Арсенал", сподели говорител на тръста пред "Ивнинг Стандард".